sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Talvimeetingin loppusuoralta

Singalo & David Thomain,Prix de Cornuelierin 2013 sankarit

 Kesällä kerran Ranskassa- blogi on viettänyt joitakin kuukausia talvilomaa, mutta palaa nyt raportoimaan Ranskan talvimeetingin viimeisiä henkäyksiä. Marraskuun alusta alkaen pienemmät maakuntaradat toisensa jälkeen sulkivat porttinsa talvikaudeksi ja raviurheilijoiden huomion kiinnittyi pääasiassa maan pääradalle Vincennesiin. Pitkin talvea on ajettu tasokkaita lähtöjä niin kärryistä kuin satulasta. Maan huiput ovat ottaneet toisistaan mittaa osalähdöissä tähdäten kohti tammikuun lopun arvokilpailuja.



Victoria Fame&Anna + La Bellouet& Philippe hiitillä Vincennesissä
Maailman arvostetuin montélähtö Prix de Cornulier ajetaan vuosittain Vincennesin raviradalla sunnuntaina viikkoa ennen perinteikästä Prix d'Ameriqueta. Tänä vuonna Prix de Cornulier ajettiin hyvin talvisissa tunnelmissa, kun lumimyrksy koetteli Pohjois-Ranskaa. Louis Badronin valmentama Singalo paineli talviviimassa 12,4/2700m ja vei David Thomain ratsastamana 350 000 euron ykköspalkinnon nimiinsä. Viikkoa myöhemmin shamppanja pullo poksautettiin Royal Dreamille ja Jean Philippe Duboisille Prix d'Ameriquen voiton kunniaksi.


Päivän tähti, Royal Dream
Prix d'Amerique päivänä nähtiin Vincennesissä myös ruotsalaisvalmentajien osalta ykkösmiehitys, mutta saanen ylpeänä kertoa Travronden-lehti uutisoi jälkeenpäin, että ruotsalaisten ylpeys kyseisenä sunnuntaina oli kuitenkin kotitallimme Le Bellouet "Bella" kärryillään Vincennesissä vaatimattomasti Prix d'Amerique viikonloppuna debytoinut valmentaja Håkan Persson. Bella punnersi rauhallisen ajotaktiikan jälkeen viimeisistä pareista rahasijalle seitsemänneksi.

Bella valmistautuu



Näiden kahden talven suurimman lähdön ohella talvikuukausina on ajettu lukuisia muita talvimeetingin perinteiksi muodostuneita lähtöjä, kuten Prix de France, Prix de Belgique sekä tuoreimpana kolmevuotiaiden "Criterium des Jeunes", jonka voittajaksi selviytyi Thierry Duvaldesteinen valmentama ja ohjastama, Ready Cashin jälkeläinen " Avila".


Solariumissa kelpaa
 
Kun käännetään katseet parrasvaloista verhojen taaksen, toisin sanoen mitä kuuluu kotirintamalle? Hyvin rauhallista ja leppoisaa. Jos olen viimeisen vuoden valittanut kuinka rankkaa ja kiireistä elämä voikaan olla, niin nyt on otettu se kaikki takaisin. Marraskuun loppupuolella saavuin apuun ystäväni Sofia Aronssonin tallille Chamant nimiseen kylään joka sijaitsee vain kolmen vartin ajomatkan päässä Pariisin keskustasta. Muutamaa viikkoa myöhemmin tiimiimme liittyi myös Satu Liitiäinen Suomesta. Kolmen vaaleaverikön " Barbie- stable" on tehnyt tehnyt toiminnan volyymiin nähden tänä talvena kohtalaista tulosta ihan Vincennesisäkin asti. Tämän lisäksi tallimme työilmapiiristä voisi tulla yksi jos toinenkin yritys tulla ottamaan mallia. Niin ihmiset kuin hevoset viihtyvät, nauttivat työstään ja tuntuisivat olevan onnelisia.

Gary Victoria nauttii elämästä :)


Oman tiimimme lisäksi koko Chamantin hevosimperiumiin ovat löytäneet tiensä toinen toistaan mukavammat ja sosiaaliset ihmiset. Jos viimeiseen vuoden illat ovat kuluneet eristyksissä maaseutujen maaseudulla iltojeni ilona kissa ja tietokone on viimeiseen kahteen kukauteen mahtunut seuraelämää koko tämän ajan edestä. Nykyisin illat täyttyvät lettukesteistä, ravintoloista, Pariisista, shoppailuretkistä, leffa-illoista, viinilasillisita tai kimppalenkeistä. Elämä ei oikeastaan voisi olla paremmin. Kun saa tehdä sitä mistä nauttii ja elää siinä sivussa ihan oikealta tuntuvaa elämää.

Bella lenkillä auringonpaisteessa


Näin talvikaudella kun ravikilpailu toiminta keskittyy lähinnä vain maan pääradalle, kilpailutarjonta supistuu myös "nimettömämille" ohjastajille ja ratsastajille. Kun rahaa on pelissä paljon, ohjaksiin tai satulaan halutaan laittaa kokeneita kuskeja. Näin myös erään suomalaisen oppilasratsastajan ohjastustehtävät ovat jääneet hieman vähemmälle. Joulukuu odoteltiin lisenssihyllyllä jo tutuksi tulleen byrokratian johdosta.Tammikuussa käytiin ajamassa vuoden avauslähtö Lyonissa Philippen Secret de Starin kanssa. Hyvä kolmossija päätyi kuitenkin lähdön jälkeen hylkäykseen loppusuoran epäpuhtaan ravin vuoksi. Viime viikolla käytiin tutuissa maisemissa Belgiassa kilpailemassa Kuurnen raviradalla. Vanha kisakumppani Oeillet de Phens seuraili kovassa lähdössä kuudenneksi ja Satu tsemppasi Belgian debyytissään Secret de Starin neljänneksi.

Haras de Plessis

 Kuulostaisi ehkä liian itsekkäältä valittaa mistään tällaisen paratiisin ja hyvän elämän keskeltä, mutta jotain merkittävää puuttuu. Menestys ja se että saavuttaa elämässään tavoittelemiaan asioita vaatii enemmän. Se vaatii kovaa työtä ja itsensä likoon laittamista. Ja kun olet päässyt mukavuusalueelleesi rajojen sisälle ja olet tyytyväinen, silloin on aika siirtyä jälleen eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti