lauantai 17. marraskuuta 2012

Uusikuu

Sapphire Merite Belgiassa
Kun on aika ottaa elämässä taas uusi askel. Jättää taakse yksi aikajakso elämästä ja aloittaa uusi. Lähes kymmenen antoisaa kuukautta on takana écurie Masschaelin palveluksessa ja nyt on aika ottaa suunta kohti uutta. Aina ei ole ollut helppoa, joskus on itkettänyt, usein on tehnyt mieli pakata laukut ja luovuttaa. Ja sitten on ollut niitä antoisia hetkiä, kun huomaa oppineensa niin paljon uutta, kun on ollut sellainen olo, ettei ole koskaan ollut niin onnellinen tai kun ylittää maalilinjan ensimmäisenä, hymyilee ja miettii, mä elän mun unelmaa.

Philippe, on ollut mitä mahtavin opettaja ja suosittelen jokaiselle lajin ystävälle pyhiinvaellusta edes kerran elämässään tämän konkarin oppiin.Tämä mies on todella ainutlaatuinen tuttavuus ja omalla jopa raivostuttavalla asenteella olla välittämättä mitä muut ajattelevat, hän on ikään kuin puolivahingossa saanut aikaan vallankumouksen Ranskan raviurheilun historiassa. Muistelimme Philippen äidin kanssa muutama päivä takaperin jockey-tyylin läpimurtoa Ranskassa. Madame Masschaele kertoi kuinka Philippelle naurettiin ja ilkuttiin alkuun uudesta tyylistä: " Katsokaa, siellä se belgialainen mopedikuski taas menee!".

Muutaman päivän päässä odottaa loma Suomeen, jonka jälkeen uusi osoite löytyy viisitoista minuuttia Charles de Gaullin lentokentältä Chamant-nimisestä kylästä. Ystäväni Sofia Aronsson pyörittää hevostoimintaansa täällä ja samasta ympäristöstä löytyvät myös ranskalaisvalmentaja Jacky Bethouart sekä ruotsalainen ravisuuruus Robert Bergh. Fia tarvitsee kuukaudeksi kahdeksi apua hevosten kanssa nykyisen työntekijän Riikosen Sannan Suomeen paluun vuoksi. Niinpä päätimme, että riennän Fian avuksi siksi aikaa kun allekirjoittaneelle löydetään uusi haasteita antava ja kilvanajo- tavoitteita palveleva tukikohta läheltä kohdetta Pariisi.

Philippen näkemys kestävästä sekä  ideaalista hevosaitauksesta
Kun tässä kesän ja syksyn mittaan on tullut valitettua kuinka on kiire ja rankkaa, eikä jaksa voisin tällä kertaa kertoa vähän iloisempia uutisia. Tällä hetkellä voisin kuvailla elämän rytmiäni melkeinpä rauhalliseksi. Philippe on vähentänyt reilusti hevosia ja "raadot" on lähetetty kuka mihinkin määränpäähän.Kesäradat ovat lopettaneet kautensa toisensa jälkeen ja ravikalenteri näyttää melkeinpä pelkkää Vincennesiä. On outoa viettää sunnutait kotona ja olla tien päällä ehkä maksimissaan kaksi kertaa viikossa. Meidän firman jäljellä olevista  hevosista suurin osa kun on ikäänkuin lomautettuja talvimeetingin ajaksi.

Team Nordin :)
Vatsahaava-episoidin pysäyttämänä olen yrittänyt opetella olematta stressaamasta aiheellisista ja aiheettomasti asioista. Harjoituksen alla on esimerkiksi karkoittaa sellaiset ajatukset, että " entä jos musta tulee nyt laiska kun en tänäänkään ajanut kuin neljä hevosta ja tallikin suljettiin jo puoli kuusi". En tiedä pystynkö koskaan muuttamaan ajatustenkulkuani ja lakata stressaamasta aiheista kuten onkotämänyttarpeeksihyvintehty tai mitäjos tai ehdinkövarmastikaiken. Mutta joka tapauksessa, kun ympäristö hetkeksi joustaa ja edes koittaa relata on, itsellä ja ympärillä olevillakin paljon parempi olla.

Jos edelliset blogitekstit ovat olleet vähän melankolisia, nyt vihdoin tuntuu siltä että täällä sumuisessa ja sateisessa Pohjois-Ranskassa näkyy välillä myös auringonsäteitä. Oppilaslisenssin saaminen saavutuksena tuntuu hyvältä ja kaikki muutkin asiat tuntuvat loppujen lopuksi järjestyvän parhain päin. Ranskan kilparatojen debyytti on myöskin takana. Tämä tapahtui viikko sitten Croisé- Larochin PMU- ( lue TOTO) raveissa ja vaikka lähtö meni pilalle lähtölaukan takia, oli lähdön jälkeen silti sellainen fiilis, että tämä on niin hienoa kun kuvittelinkin. Kuten mainitsin edellä, talvikaudella raveja on vähemmän ja tätä myötä myös oppilaslähtöjä. Todellista läpimurtoa kilvajon saralla täytynee siis odotella seuraavaan kesäsesongin alkuun. Siihen asti treenataan, koitetaan oppia paremmaksi ja aina välillä koitetaan muistaa nauttia välillä vain nauttia elämästä!





Kesämuistoja. Meeting Divonne-les-Bains. Alla Philippen varastama jarruton pyörä.


1 kommentti:

  1. Chamantissa nähdään todennäköisesti :) Lähden sinne parin viikon päästä Jackyn talliin hetkeksi. Kiva tietää, että edes joku suomalainen sattuu samoille huudeille :D

    VastaaPoista